Jak připravit zdravotní nálev z ořechových listů?


Do sklenice vložte lžíci drcených ořechových listů. Zalijeme 250 ml vroucí vody a necháme hodinu louhovat. Scezený nápoj se pije 3x denně po 1/3 šálku, nejlépe před každým jídlem.
Tento bylinný nálev se doporučuje zejména při průjmech, zánětech a gastrointestinálním krvácení.
Pokud má naše pleť problémy s akné, impetigo nebo záněty, lze nálev použít jako obklad na pokožku. K tomu namočíme gázu a přiložíme na nemocné místo.
Napařovací nálev lze použít i na sedy-lehy, které pomohou při léčbě hemoroidů a zánětů ženských intimních míst.

Jak připravit odvar z ořechových listů?

Pro přípravu odvaru dejte do hrnce lžíci sušených listů a zalijte je 0,5 l vlažné vody. Zahřívejte 10 minut, nenechte vařit. Sundáme z ohně a počkáme dalších 5 minut. Odvar lze použít k výplachu úst a dásní. Pro podporu léčby mykózy a nadměrného pocení nohou lze navíc použít odvarové obklady a namáčení nohou.
Pro zlepšení stavu pokožky můžeme použít 80 g drcených listů s přídavkem sušené ovocné kůry. Přidáme 300 g libovolného rostlinného oleje a necháme 20 dní na tmavém místě.
Odvar ze lžíce suchých listů a 0,5 l vody pomůže při lymfadenitidě, cystitidě a mastitidě. Nápoje stačí vypít 3x denně 2 polévkové lžíce půl hodiny před jídlem.
Z listů ořešáku si můžeme připravit i tinkturu, která pomůže vyléčit prostatitidu. 1 polévkovou lžíci listů zalijte 200 g vodky. Tinkturu odložíme na 2 týdny na tmavé místo za občasného protřepání. Připravený nápoj pijte 2x denně 20 minut před jídlem v množství 30 kapek.

Tinktura z mladých ořechů

Vybereme 10 mladých, zelených ořechů. Vidličkou zkontrolujeme, zda jsou dostatečně měkké, abychom je mohli prolomit. Navlékneme si rukavice, abychom nezabarvili kůži. Omyjeme je pod tekoucí vodou a nakrájíme nadrobno. Nasekané ořechy dejte do sklenice, přidejte 7 lžiček cukru a 200 ml 70% lihu vyrobeného z lihu. Vše jsme na měsíc odložili. Nesmíme zapomínat, že sklenicí denně protřepáváme.
Po měsíci sceďte tinkturu přes gázu nebo tetra a nalijte do lahví z tmavého skla. Tinktura je vhodná při průjmech a bolestech břicha (žaludku, jater a střev). Navíc podporuje očistu organismu. Tinkturu pijte 2-3x denně po 40 kapkách – můžete přidat kapky na lžičku cukru nebo smíchat s vodou.

Koupel z ořechových listů


V případě kožních problémů, jako jsou hnisavé vyrážky, ekzémy nebo puchýře, doporučujeme koupele s přídavkem listů ořešáku. Na 0,5 až 1 kg mletých listů přidejte asi 1,2 litru vody. Vše dusíme 30 minut. Přidejte nálev do stejného množství čisté vody o teplotě 37-40 ° C a namočte zánět.

Další vlastnosti vlašského ořechu

Vědci zjistili, že vodný extrakt z listů ořešáku také podporuje léčbu tuberkulózy a jejích derivátů. Kromě toho je známo, že léčivé vlastnosti podporují dnu, anémii, chronickou únavu, bolestivou menstruaci, pohlavní choroby, záněty trávicího traktu, křivici a ekzémy.
Můžeme koupit lék Yuglon v lékárně. Obsahuje olej z listů a ořechů a etanol. Při aplikaci na pokožku má protizánětlivé a antibakteriální vlastnosti a také podporuje hojení ran.
Málokdo zná léčivé vlastnosti listů ořešáku. Sdílejte tento článek se svými přáteli!

Zdroj:otozh