Postup:

Takže potřebujeme 350-400 gramů takových květů.

Nalijte okvětní lístky do velké pánve, naplňte je 1,5 litrem vody a vařte 10 minut.

Výsledná tekutina musí být ochlazena, vymačkána a filtrována. Do roztoku přidejte 1 kg cukru, zahřívejte, dokud se nerozpustí, a přidejte 1 polévkovou lžíci. kyselinu citronovou, dobře promíchejte.

Na každých 0,5 litru roztoku přidejte 200 g jakékoli neutrální vodky. Můžete pít po 2 týdnech. Pokud to hned vyzkoušíte, ucítíte silný alkoholický zápach avšak po chvíli to zmizí.

Hotový likér skladuji ve skleněné nádobě pod nylonovým víkem v bytě, nic se s tím neděje. Stojí to za to, v průběhu času (po novém roce) může barva mírně vyblednout, dostanete sraženinu podobnou želé (ne vždy). Před použitím filtruji sediment přes vatu, nemá to vliv na chuť.

Čajový růžový likér na stomatitidu a bolesti zubů

Likér z čajové růže si poradí se stomatitidou a bolestmi zubů. Je nutné dát okvětní lístky vytrhané ze 60-80 květů do smaltované mísy, nalijte 2 litry vroucí vody a nechte vyluhovat jeden den. Poté napněte, přidejte do infuze 2 kg cukru, 0,5 l vysoce kvalitní vodky, 1 polévkovou lžíci. kyselinu citronovou a vše dobře promíchejte. Alkohol je připraven.

Zdroj:vkusno.mirtesen.ru