Postup:

Do citronu přidejte lžíci soli a dejte ho do sklenice. Jakmile je sklenice naplněna citrony, zalijte je čerstvě vymačkanou šťávou a olivovým olejem. Přidejte zrnka pepře, bobkové listy a někdy i hřebíček, rozmarýn, skořici a zázvor. Sklenici uzavřete a postavte ji na 4 týdny na tmavé místo při pokojové teplotě.

Sklenice občas protřepejte. Po čtyřech týdnech sklenice přeneste do chladničky. Poté nakrájejte citron nadrobno a přidejte ho do nádoby spolu se šťávou. Kůra je při konzumaci také překvapivě zdravá a dodává energii.

Podle lidové medicíny se zdraví skrývá ve střevech, a proto je třeba střeva čas od času očistit od zbytků trávení a toxických látek. Některé potraviny, například švestky a fíky, působí jako přírodní čističe střev. V jiných případech si možná budete muset připravit vlastní recepty. Ty mohou být také chutné.