Lékař věnuje zvláštní pozornost několika přípravkům se silným protirakovinným účinkem. Zdůrazňuje, že se snažila jíst co nejčastěji tři jídla. Jedním z nich je cibule. Kromě cenných vitamínů a minerálů obsahuje také jeden z nejsilnějších bioflavonoidů – quercetin. Je to silný vztah, který někteří vědci spojují s inhibicí rakovinných buněk z rakoviny slinivky, prsu, prostaty, jater a vaječníků. Jedna studie ukázala, že konzumace asi sedmi cibulí týdně může snížit riziko vzniku kolorektálního karcinomu až o 50 procent.
Dr. Fernandez zdůrazňuje, že červená cibule je zvláště cenná v protirakovinné prevenci kvůli antokyanům, které zesilují účinek kvercetinu. Další zeleninou doporučenou lékařem je brokolice. Najdeme v něm nejen kvercetin, ale také sulforafan a glukosinoláty vykazující silný protirakovinný účinek. Bylo prokázáno, že tyto sloučeniny stimulují náš imunitní systém k boji proti rakovinným buňkám.
Dr.Fernandez také doporučuje vybavit si spíž česnekem , který je bohatý na kvercetin i allin. Bylo prokázáno, že pravidelná konzumace česneku (1-2 stroužky denně) chrání před rakovinou tlustého střeva. Nezapomeňte však česnek před konzumací rozdrtit nebo nasekat a nechat asi 10 minut stranou. Poté se allin přemění na allicin – látku se silnými protirakovinnými vlastnostmi.