Dužina zralého melounu bude vždy jasně červená a semena tmavě hnědá nebo černá. V té době bude mít nezralý meloun v dužině bělavé proužky. Dužina přezrálého melounu vypadá suchá, příliš moučnatá a padají z ní semínka. Nekrájený meloun by měl být hladký, pevný, symetrického tvaru. Pokud je těžký, je vodnatý a zralý. Světle žlutá skvrna na straně melounu také znamená, že je dobře zralý. Tmavě zelený meloun by měl být uvnitř červenější a sladší. Produktový manažer radí uchovávat meloun přinesený z obchodu v chladničce: „Nenakrájené melouny lze skladovat při teplotě do 10 stupňů, nakrájený meloun omezte na minimum a co nejdříve jej spotřebujte. Meloun nakrájený v lednici vydrží déle čerstvý, ale jeho chuť může trochu vyblednout, protože uchovávání ovoce v něm sníží zápach. Rimi vás zve k letnímu osvěžení melounem a sdílí lahodný recept na hustý melounový koktejl.

Hustý melounový koktejl

 Hustý melounový koktejl. Koktejl bude potřebovat: 750 g vodního melounu 1 ks zelené citrony 250 g zmrzliny 80 g javorového sirupu.

Jak vyrábět 1. Odstraňte semínka melounu a nakrájejte ho na kostičky. 2. Vymačkejte citronovou šťávu. 3. Všechny ingredience rozmixujte elektrickým mixérem do hladka (místo javorového sirupu můžete použít agáve). 4. Nalijeme do pohárů, ozdobíme plátkem limetky a dochutíme. 1 tip. Koktejl můžete dochutit jahodami. Tip 2. Místo ledu můžete zmrazit a rozdrtit meloun.

Zdroj:lrytas