Poselství úspěšného lékaře otevírá oči

Dr. Siang, kterému byla diagnostikována rakovina plic, zemřel v roce 2012, ale ještě předtím statečně a otevřeně přiznal, že jsou věci, kterých ve svém životě lituje.

„Jsem typickým produktem dnešní společnosti. Už od mládí jsem byl silně ovlivněn představami, podle nichž být šťastný znamená být úspěšný a také to, že být úspěšný znamená mít hodně peněz. A toto je motto, kterým jsem se v životě řídil už od mládí,“ řekl Dr. Siang ve svém projevu, který se okamžitě rozšířil po internetu.

Dr. Siang zemřel ve věku pouhých 40 let. Začínal jako oftalmolog, později začal svou profesní dráhu jako plastický chirurg.

Tato změna kariéry mu jen za první rok vynesla několikamilionový zisk.

Od té doby Dr. Siang, milovník rychlých sportovních automobilů, trávil víkendy na setkáních v automobilovém klubu, kde si mohl do sytosti zajezdit na těch nejdražších a nejrychlejších autech dle svého výběru.

„Víte, je ironií, že lidé za hrdinu nepovažují někoho, jako je řekněme praktický lékař, případně rodinný lékař. Pro ně je hrdinou někdo, kdo je hlavně bohatý a slavný,“ pokračuje Dr. Siang ve svém projevu.

Pokračování na další straně…