Celé vejce vyšleháme s vodou do pěny cca 1 minutku.
Pak přisypeme oba druhy cukru a vyšleháme cca 2 minutky, dokud nám nevznikne hustá pěna.
Mouku, solamyl a prášek do pečiva prosejeme přes sítko a do vaječné hmoty zlehka a po částech vmícháme stěrkou nebo vařečkou – ručně, ne šlehačem.
Plech vymazaný olejem, vyložíme papírem ai ten ještě potřeme olejem.
Těsto vylijeme na papír a stěrkou uhladíme. Dáme do trouby vyhřáté na 200 ° C a pečeme dorůžova cca 15 min.
Hned po upečení piškot pocukrujeme, přiložíme na ni čistý papír na pečení a obrátíme. Spodní papír opatrně odstraníme a piškot necháme zcela vychladnout. A rozřízneme ji vodorvne.
Náplň: tvaroh, kysanou smetanu, cukry, citron. kůru i šťávu smícháme ručně nebo elektricky do hladké konzistence. A přimícháme i šťávu z kompotu, džus nebo sirupovou vodu. Tuhou šlehačku opatrně vmícháme e do tvarohové hmoty a vše opět promícháme. Do krému přidáme ovoce. Pokud chcete můžete přidat i ztužovač za studena, už jsem zkoušela i bez něj a krém držel.
Ovoce nakrájíme – pokud používáme kompotované, necháme ho okapat.
Krém natřeme na spodní plát a horním to přiklopíme. Necháme minimálně 2 hodiny v chladu ztuhnout. Pocukrujeme, uvaříme si kávičku a popřejeme si dobrou chuť.
zdroj: chefkoch