Celé vejce vyšleháme s vodou do pěny cca 1 minutku.

Pak přisypeme oba druhy cukru a vyšleháme cca 2 minutky, dokud nám nevznikne hustá pěna.

Mouku, solamyl a prášek do pečiva prosejeme přes sítko a do vaječné hmoty zlehka a po částech vmícháme stěrkou nebo vařečkou – ručně, ne šlehačem.

Plech vymazaný olejem, vyložíme papírem ai ten ještě potřeme olejem.

Těsto vylijeme na papír a stěrkou uhladíme. Dáme do trouby vyhřáté na 200 ° C a pečeme dorůžova cca 15 min.

Hned po upečení piškot pocukrujeme, přiložíme na ni čistý papír na pečení a obrátíme. Spodní papír opatrně odstraníme a piškot necháme zcela vychladnout. A rozřízneme ji vodorvne.

Náplň: tvaroh, kysanou smetanu, cukry, citron. kůru i šťávu smícháme ručně nebo elektricky do hladké konzistence. A přimícháme i šťávu z kompotu, džus nebo sirupovou vodu. Tuhou šlehačku opatrně vmícháme e do tvarohové hmoty a vše opět promícháme. Do krému přidáme ovoce. Pokud chcete můžete přidat i ztužovač za studena, už jsem zkoušela i bez něj a krém držel.

Ovoce nakrájíme – pokud používáme kompotované, necháme ho okapat.

Krém natřeme na spodní plát a horním to přiklopíme. Necháme minimálně 2 hodiny v chladu ztuhnout. Pocukrujeme, uvaříme si kávičku a popřejeme si dobrou chuť.

zdroj: chefkoch