postup:

Květák si omyjeme, rozdělíme na růžičky a dáme uvařit do osolené vody spolu s jedním stroužkem česneku a lžící jablečného octa.

Přikryjeme pokličkou a vaříme asi 10 minut.

Do misky si rozklepneme vejce, přidáme mléko a vyšleháme metličkou.

Osolíme, opepříme, přidáme červenou mletou papriku, mouku a dobře prošleháme metličkou.

Přimícháme ještě nasekanou petrželku a sušený česnek. 

Uvařený květák scedíme a na pánev si dáme ohřát olej.

Květák obalíme v těstíčku a klademe vedle sebe na rozpálenou pánev.

Smažíme asi 5 minut dozlatova.

Necháme okapat na papírových ručnících a můžeme podávat.

Ze smetany, majonézy, kečupu a česneku si uděláme omáčku.

Přejeme dobrou chuť!

Zdroj:youtube