postup:
Květák si omyjeme, rozdělíme na růžičky a dáme uvařit do osolené vody spolu s jedním stroužkem česneku a lžící jablečného octa.
Přikryjeme pokličkou a vaříme asi 10 minut.
Do misky si rozklepneme vejce, přidáme mléko a vyšleháme metličkou.
Osolíme, opepříme, přidáme červenou mletou papriku, mouku a dobře prošleháme metličkou.
Přimícháme ještě nasekanou petrželku a sušený česnek.
Uvařený květák scedíme a na pánev si dáme ohřát olej.
Květák obalíme v těstíčku a klademe vedle sebe na rozpálenou pánev.
Smažíme asi 5 minut dozlatova.
Necháme okapat na papírových ručnících a můžeme podávat.
Ze smetany, majonézy, kečupu a česneku si uděláme omáčku.
Přejeme dobrou chuť!
Zdroj:youtube