Pro přípravu tohoto domácího receptu budete potřebovat následující suroviny:

  • ocet
  • voda
  • 1 až 2 natvrdo uvařená vajíčka

Jak ukázala studie provedená Dr. Carol S. Johnstonem a jeho týmem, ocet má pozitivní vliv na zlepšování citlivosti těla na inzulín. Navíc snižuje výkyvy hladiny krevního cukru.

Na druhou stranu, vajíčka dodávají tělu energii rovnoměrně v průběhu dne a vyrovnávají tak i hladinu krevního cukru.

Příprava a užívání

  1. Vezměte odpoledne jedno nebo 2 vejce a klasicky je uvařte natvrdo. Pak je oloupejte a vidličkou do nich udělejte několik dírek.
  2. Pak vajíčko (vajíčka) vložte do misky nebo do sklenice, zalijte je octem a překryjte utěrkou. Nechte je takto odstát přes noc.
  3. Druhý den ráno vyndejte vajíčko z octa, zkonzumujte ho a vypijte k němu sklenici vlažné vody. Během dne bude vaše hladina krevního cukru výrazně snížena a vyrovnanější.

Pokud trpíte kolísavými hladinami krevního cukru, tak neváhejte a využijte tento recept na jeho snížení a stabilizaci.

Váš den bude takto mnohem příjemnější a bezstarostnější.