Kromě uvedených pozitivních vlastností jsou navíc kešu ořechy považovány za nejlepší alternativní prostředek pro léčbu deprese.

Poměrně zajímavá situace nastala v roce 1993, kdy zástupce komisaře pro strategii amerického Úřadu pro kontrolu potravin a léčiv (FDA) David Adams uvedl na výročním zasedání Asociace pro informace o farmaceutických přípravcích (DIA), že je třeba věnovat značnou pozornost dění v oblasti potravinových doplňků a souvisejícím právním otázkám.

Poukázal tak na to, že na trhu existuje zcela nová třída produktů, které budou v případě, že se výrobkům přírodních prostředků podaří získat podporu, konkurovat stávajícím přípravkům. To je také důvod, proč je zapotřebí zvláštní zákon, který by oblast doplňků stravy reguloval.

V důsledku toho byla v roce 1993 vydána zpráva pracovní skupiny FDA pro oblast výživy, která uváděla, že existence a prodej doplňků stravy neohrožuje snahu o vývoj nových léků.

Jak lze předpokládat, v praxi existuje mnohem bezpečnější a účinnější přírodní prostředek léčby deprese, který měl být před námi skryt, protože by mohl vést ke značným finančním ztrátám – farmaceutický průmysl totiž představuje mimořádně výnosný obor podnikání.

Byla nám tak zatajena skutečnost, že kešu ořechy jsou vynikajícím zdrojem tryptofanu, což je zásadní aminokyselina, kterou musíme přijímat prostřednictvím potravy. Tento zázračný prvek reguluje naši náladu, zlepšuje spánek, pomáhá dětem růst a rozvíjet se, vnáší rovnováhu do našeho chování a výrazně snižuje hladinu stresu, úzkosti a deprese.

V praxi se ukázalo, že tento prvek, který se v kešu ořeších vyskytuje v množství 1000 až 2000 mg, má v mnoha případech stejnou účinnost jako antidepresiva na předpis. Na rozdíl od antidepresiv ovšem nevyvolává žádné vedlejší účinky.

Sledujte nás na Facebooku

https://www.facebook.com/P%C5%99%C3%ADroda-je-l%C3%A9k-1597975057187190/