Zázračná mast z rozmarýnu

Tato mast je skvělá pomoc při mnoha zdravotních problémech! Je zejména vhodná na masáž bolavé páteře a dokáže rychle zmírnit bolesti páteře a svalů z průvanu tím, že prokrví a zahřeje. Dále může ulevit od bolesti svalů, kloubů a kostí a je neocenitelná při revmatu a zánětlivých onemocněních. Pokud trpíte migrénou, můžete si mast nanést a jemně masírovat spánky, což dokáže rychle pomoci. A konečně, tato mast se hodí i k léčbě odřenin, modřin a drobných poranění či štípanců.

Léčivá mast z rozmarýnu

Pro tento recept budeme potřebovat zhruba 250 gramů čistého sádla, vazelíny nebo kokosového oleje. Dále budeme potřebovat asi dvě hrsti nasekaného rozmarýnu a čistou nádobu na skladování.

postup přípravy:

Sádlo nebo olej zahřejeme, ale nevaříme, vazelínu spíše rozpustíme ve vodní lázni. Poté přidáme na drobné kousky nasekaný rozmarýn a necháme vychladnout a uležet nejméně přes noc. Potom mast opět zahřejeme a přecedíme přes čisté plátno, abychom z ní odstranili kousky bylin.

Hotovou mast skladujeme v kelímku v chladničce a používáme podle potřeby. Měli bychom ji mít vždy po ruce, neboť dokáže pomoci při mnoha problémech s páteří, svaly, klouby, kostmi, migrénami a drobnými zraněními.

článek pokračuje na další stránce..