4) Léčí bolesti hlavy

Kombinace zázvoru, máty a kajenského pepře dokáže udělat zázraky při nesnesitelných bolestech hlavy a migréně. Příprava tohoto domácího přípravku je velmi jednoduchá: Do hrnce s vroucí vodou přidejte čajovou lžičku sušené máty, špetku kajenského pepře a několik plátků zázvoru. Nálev nechte několik minut vyluhovat, pak na oslazení přidejte med. Následně nálev vypijte.

Můžete ho také aplikovat povrchově ve formě obkladů nebo zábalů. Pro zesílení účinku do nálevu přidejte ještě čajovou lžičku moučkového zázvoru a obklad si přiložte na čelo. Měl by efektivně snížit bolest hlavy.

5) Léčí žaludeční reflux

Léky blokující tvorbu žaludeční kyseliny mají nepříznivý vliv na výstelku žaludku a také na žaludeční svěrač bránící pronikání kyseliny do jícnu. V konečném důsledku tak tyto léky mohou vést ke vzniku žaludečních vředů, refluxu a dokonce i k rakovině žaludku.

I v této oblasti nabízí zázvor účinně řešení. Podle žurnálu Molekulární výzkum a výživa potravin jsou látky v tomto výjimečném kořeni až 6 krát účinnější než standardní léky na žaludek.

6) Zmírňuje bolesti zubů

Díky silným protizánětlivým vlastnostem dokáže zázvor spolehlivě zmírňovat bolesti zubů. Jediné, co musíte udělat, je vzít plátek ukrojený zázvoru a potřít si jím bolavé dásně. Také si můžete připravit zázvorový vývar, nechat ho vychladnout a pak si s ním proplachovat ústa.

7) Potlačuje záněty v těle

8) Zmírňuje ranní nevolnosti

Zázvor poskytuje také úlevu v případech ranních nevolností během menstruace nebo těhotenství. V těchto případech by však ženy měly užívání nejen zázvoru, ale i každé jiné bylinky nebo přípravku, pro jistotu konzultovat se svým lékařem či gynekologem.

9) Zastavuje růst rakovinných buněk

Mnohé studie poukazují na to, že užívání kořene zázvoru snižuje záněty ve střevech, čímž účinně snižuje riziko rakoviny tlustého střeva. Kromě toho, lékaři z Onkologického centra Univerzity v Michiganu dokázali, že kořen této úžasné bylinky úspěšně zastavil růst buněk rakoviny vaječníků. Skvělé výsledky dosahuje i při zvětšení a rakovině prostaty u mužů. Dokonce se ukázalo, že při léčbě rakoviny je zázvor účinnější než běžně aplikována standardní chemoterapie.

Zdroj:Healthyfoodteam.com