Ale tato negativa platí pouze pro konzumaci melounu před spaním, pojďme se tedy podívat na blahodárné účinky melounu: 1. Pomáhá bojovat s horkem

Dobře vychlazený meloun může v horkém letním dni zachránit život, pomáhá předcházet úpalům a pomáhá hydratovat tělo obsahem vody.

2. Dobrý přítel našich ledvin

Díky vysokému obsahu draslíku pomáhá vyplavovat toxiny usazené v ledvinách.

3. přátelský k srdci

Meloun obsahuje antioxidant zvaný lykopen, který chrání tělo před různými nemocemi. Obsah beta-karotenu má na tělo omlazující účinek. A vitamín C a draslík v něm snižují hladinu cholesterolu, čímž chrání zdraví našeho srdce.

4. Dobré pro oči

Lutein, beta-karoten a vitamín C zabraňují zhoršení stavu očí.

5. Udržuje krevní tlak

Obsah hořčíku a draslíku přispívá k normálnímu krevnímu tlaku.

Nyní, když uznáváme příznivé účinky tohoto ovoce, podívejme se na několik jednoduchých, ale vzrušujících návrhů pro použití:

  • Osvěžující meloun s limetkou

Nejenže osvěží, ale také detoxikuje. Stačí smíchat několik plátků melounu, přidat trochu vody, citronovou šťávu, med (podle chuti) a kostky ledu.

  • Osvěžující šťáva z melounu a okurky

Pokud jste nepřemýšleli o smíchání těchto dvou super ingrediencí dohromady, nyní je ten správný čas. Míchejte také meloun a nastrouhanou okurku, abyste extrahovali šťávu, poté je slijte a přidejte několik lístků máty. Vychlazené kostkami ledu je božské!

  • Melounové smoothie

Do mixéru dejte pár kostek melounu a pár zrníček jahod, poté přidejte malou část jogurtu. Smíchejte dohromady a už můžeme konzumovat.

zdroj:fithacker