3 věci, na které si musíte dát dobrý pozor
Arašídy jsou velmi dobré, ale potenciálně nebezpečné pro naše tělo.

Jíst vynikající kvalitu, případně mírně zpracovanou a určitého původu, je jediný způsob, jak se chránit před jakýmkoli nebezpečím.

Při jejich nákupu a zejména při jejich konzumaci byste měli věnovat pozornost:

Původ: Arašídy mohou být smrtelné kvůli alfa- toxinům. Alfa toxiny se přirozeně nevyskytují v arašídech, ale vyvíjejí se v této potravině, když jsou drženy v blízkosti hub nebo plísní. Spí velmi nebezpečné toxiny , protože jsou karcinogenní a způsobují, že arašídy jsou zcela smrtelné. V závislosti na tom, odkud vaše arašídy pocházejí, si můžete být jisti, že jíte ty bez smrtelných toxinů. Vyhněte se těm čínského původu.
Alergie: Na arašídy můžete být vážně alergičtí, a proto po jejich konzumaci dostanete nebezpečný anafylaktický šok . Jedná se o druh sušeného ovoce, který je velmi nebezpečný z hlediska potravinových alergií, proto se v potravinách vždy uvádí, pokud obsahuje byť jen nepatrnou stopu.
Výživa: Arašídy jsou extrémně kalorické a vysoce tučné jídlo. V kombinaci s jinými cukry nebo jinými tuky může být její konzumace škodlivá. Zejména pro lidi trpící cukrovkou nebo obezitou je dobré se této potravině vyhýbat.

Zdroj.lettoquotidiano.it