Pravidelná konzumace cibule snižuje riziko koronárních srdečních onemocnění,“ řekl doktor Zhen Yu Chem, který výzkum vedl.

Cibule jsou již dlouho spojovány s pozitivními účinky v prevenci rakoviny, srdečních onemocnění i běžných nachlazení. V částech světa, kde je konzumace cibule vysoká, je výskyt různých druhů rakoviny mnohem nižší. Například v Číně, kde jsou cibule a česnek při vaření používány mnohem více než kdekoli jinde na světě, je riziko rakoviny žaludku nižší v průměru o 40%, ve státě Georgia v Americe, který je domovem jednoho druhu cibule, je výskyt rakoviny žaludku poloviční v porovnání s ostatními státy.

Pomáhá při cukrovce
Fialová cibule zvyšuje produkci inzulínu, proto by lidé s cukrovkou měli jíst syrovou cibuli.

Léčí zácpu
Cibulová vlákna pomáhají při zácpě. Odstraňují toxiny ze střev.

Pomáhá při bolestech v krku
Cibulová šťáva se tradičně používá při nachlazení a bolestech v krku.

Krvácení z nosu
Fialová cibule zastavuje krvácení z nosu. Stačí jen přivonět.

Chrání srdce
Fialová cibule chrání před ischemickou chorobou srdeční a snižuje vysoký krevní tlak.

Reguluje hladinu cholesterolu
Syrová cibule reguluje hladinu cholesterolu a snižuje hladinu škodlivého cholesterolu.

Doufáme, že se vám článek líbil a nezapomeňte jej sdílet se svými přáteli a rodinou