Káva

Bez ohledu na diskuze o nebezpečnosti kávy, je to důležitý nápoj pro ženské tělo. Jen je třeba ho pít v čisté podobě nebo se skořicí, ale maximálně 300 ml denně.

Ženy, které ho užívají denně, budou mít hladinu estrogenu o 70 % vyšší než ostatní ženy. Ale mějte na paměti, že přebytek estrogenů brání hubnutí. Pro by měla být při dietě káva ze stravy vyloučena.

Meruňky

Meruňky mají ze všech druhů ovoce nejvyšší obsah lignanů, které mají příznivý vliv na ženské hormony. Zajímavým faktem je, že slavný kmen Hunza, který se proslavil svým zdravím a dlouhověkostí, má meruňky jako hlavní jídlo po celý rok. Mohou se jíst buď čerstvé anebo sušené. Jen to nepřehánějte, abyste se neotrávili.

Lignany se také nacházejí v živočišných produktech. Vědci se však shodli na tom, že 90 % současného mase a mléka se již prodává s hormonálními doplňky a obsahuje různé chemikálie, které podporují rychlý růst zvířat. Samozřejmě není nutné je vyloučit ze stravy, ale neměli byste je používat ke zvýšení hladiny estrogenů.

Byliny

Mnoho bylin se používá v tradiční i národní medicíně. Ale kromě protizánětlivých, močopudných a antioxidačních vlastností jsou některé rostliny známé i tím, že jsou bohaté na estrogeny.

Patří mezi ně kořen ženšenu, šalvěj, chmel, arnika, heřmánek, lípa, kořen lékořice. Pijte jejich odvar nebo si je přidávejte do čaje a budete dlouho mladí.

Výše uvedené produkty obsahují estrogen a mají příznivý vliv na zdraví a krásu žen. Musíte je zařadit do vaší denní stravy, ale neměly byste je nadužívat. Až teprve speciální testy mohou ukázat úplný obraz vašich hormonů

Máte-li problémy s váhou, anebo máte stálé deprese nebo vám hodně padají lasy, obraťte se na endokrinologa.

Sdělte nám v komentářích, zda věnujete zvláštní pozornost vaší stravě. А podělte se o tento zajímavý článek se svými přáteli na sociálních sítích!