Pálení žáhy

Banány jsou přírodní anti-kyselina a mohou poskytnout úlevu od pálení žáhy a kyselého refluxu. Jíst jen jeden banán může okamžitě přinést uklidňující úlevu a zmírnit příznaky pálení žáhy.

Krevní tlak

Banány pomáhají snižovat krevní tlak a chrání před mrtvicí nebo srdečním infarktem, protože mají nízký obsah sodíku a vysoký obsah draslíku, což z nich dělá zdravou potravinu pro srdce.

Energie

Jíst jeden nebo dva banány před tréninkem vám dodá dostatek energie na hodinu nebo více. Nízkoglykemické sacharidy, vitamíny a minerály podporují vaše tělo při zvýšení vytrvalosti, zatímco draslík pomáhá předcházet svalovým křečím.

Anémie

Mohou pomoci lidem s anémií poskytnutím tolik potřebného železa ve stravě, které stimuluje tvorbu červených krvinek a hemoglobinu a posiluje krevní zásobení.

Vředy

Když trpíte žaludečními vředy, mnoho potravin je zakázáno, ale banány můžete jíst, aniž byste se museli obávat, zda způsobí bolest nebo ne. Je to proto, že jejich hladká, měkká, kašovitá textura pokrývá výstelku žaludku a chrání ji před žíravými kyselinami a podrážděním.

Deprese

Mohou pomoci překonat depresi, protože mají vysoké hladiny tryptofanu, který naše těla přeměňují na serotonin. Serotonin je mozkový neurotransmiter, díky kterému se lidé uvolňují, cítí se šťastní a zlepšuje náladu. Banány tak mohou pomoci lidem cítit se lépe a porazit deprese.

Zácpa

Pokud jste ucpaní, snězte pár banánů. Mají v sobě dostatek vlákniny, která stimuluje pravidelné vyprazdňování a poskytuje přirozenou úlevu při zácpě.

Nervy nebo PMS

Když se cítíte náladově a ve stresu, snězte banán. Pomáhají regulovat hladinu cukru v krvi a jsou bohaté na vitamíny skupiny B, které přirozeně uklidňují nervový systém a uvolňují člověka, což má za následek celkové zlepšení nálady.

Regulace teploty

Konzumace banánu v horkém dni vás může zchladit snížením tělesné teploty. Totéž platí pro to, že máte horečku.

Zdroj:awesomequotes4u