3. Pomáhá překonávat bolesti hlavy

Pokud se ráno probudíte s bolestí hlavy, může to být způsobeno vaším polštářem. Příliš vysoké polštáře ohýbají hlavu a krk dopředu a zvyšují tlak na svaly krku. Ráno vás může bolet hlava, hned jak vstanete z postele.

4. Můžete snížit stres

Pokud je vám polštář nepohodlný, můžete se během spánku více otáčet. Čím méně spíte klidně, tím méně času má vaše tělo na plnění důležitých funkcí, které během spánku normálně probíhají. Trvalý nedostatek spánku může ovlivnit vaši náladu a schopnost myšlení a způsobit, že vaše tělo během dne produkuje více stresových hormonů.

5. Může zabránit tvorbě akné na obličeji

Vaše pokožka vám poděkuje, pokud se polštáře zbavíte. V noci obvykle přitisknete obličej na polštář, a protože pravděpodobně nebudete prát polštář každý den, hromadí se na něm různé nečistoty a prach. Často způsobuje akné, záněty a může být spojeno s rozvojem předčasných vrásek.

6. Může to udělat dobře i vašim vlasům

Pokud se ráno probudíte se suchými a zacuchanými vlasy, možná se budete chtít polštáře vzdát. Když se v noci točíte, vlasy se tře o polštář a lámou se z něj. Polštář však může také absorbovat oleje na pokožce hlavy, takže vaše vlasy mohou být suché a lámané.

Tento článek je pouze pro informační účely. Vyhledejte lékařskou pomoc.

zdroj:twice.hu