4) Ležte na zádech, ohněte nohu v koleni, zvedněte, položte patu na koleno druhé nohy. V případě pravé nohy chyťte kotník levou rukou a pomalu přitahujte k hrudníku. Držte 30 sekund a nohy vystřídejte. Tento cvik opakujte třikrát na každou nohu.

5) Položte ruku na koleno jedné nohy a druhou nohu posuňte dozadu. Hřbet je potřeba držet narovnaný. V poloze zůstaňte 30 sekund a nohy vyměňte. Jak má poloha správně vypadat vidíte na obrázku.

6) Opět použijete podložku. Tentokrát si lehněte na bok, chyťte si kotník a co nejvíce nohu přitáhněte k zemi. Držte 30 sekund a následně strany vyměňte. Tímto cvikem neposílíte pouze záda, ale protáhnete si i stehenní svaly.

7) Na závěr si najděte zeď nebo jinou oporu, která dosahuje výšky vašeho pasu. Nakloňte se dopředu a držte půl minuty. Po krátké přestávce opakujte. Poslední cvik dokonale natáhne vaše zádové svaly.

Jednoduché, rychlé přesto účinné. Pravidelným cvičením se dokážete zbavit silné bolesti. A co je největší výhoda, cviky můžete provádět opravdu téměř všude.