postup přípravy:

Fazole necháme den předem namočit v dostatečném množství vody. Uzené koleno dáme vařit ve studené vodě, po zhruba hodině ho vyjmeme a necháme vychladnout, následně ho oloupeme a nakrájíme na menší kousky.

Do vývaru, ve kterém jsme vařili maso, vsypeme fazole a vaříme je přikryté. Zeleninu očistíme, nakrájíme a přidáme k fazolím. Poté přidáme i nakrájené maso a opatrně osolíme a opepříme. Přidáme česnek a celerovou natí a vaříme, dokud fazole nezměknou.

Nakonec si připravíme jíšku: v pánvi zahřejeme vepřové sádlo, opražíme na něm cibuli, poté posypeme moukou a červenou paprikou a dobře promícháme. Tuto směs přidáme do polévky a necháme přejít varem.

Podáváme s zakysanou smetanou a můžeme přidat i těstoviny, pokud si to přejeme. Pokud chceme zahustit polévku, můžeme přidat směs mouky s vodou a solí a nechat ji „štípnout“ do vroucí polévky.

Dobrou chuť!