Co k tomu potřebujete získat?

Ke klíčení je potřeba koupit semena ke klíčení, která jsou k dostání i v bio obchodech. Vzhledem k tomu, že budete klíčit organická semena doma, sami za sebe, můžete si být jisti, že s chemikáliemi po čase rozhodně nepřijdete do styku.

Nepotřebujete malou zahradu, květináče ani zeminu, protože ke klíčení budou potřeba pouze semena, voda a vhodný květináč.

Klíčící misky můžete koupit i v bio obchodech a internetových obchodech, ale zedník to zvládne perfektně. Potřebujete další kus pletiva nebo gázy.

Tolik k potřebě majetku.

Jak vyklíčit?

Jako základ vezměte 1litrovou zednickou nádobu.

Vezměte 1,5 – 2 polévkové lžíce semen, omyjte a poté do poloviny uvolněte vodou. Dejte ho tam stát ve vodě na večer, ale alespoň 8 hodin. Druhý den ráno ho umyjte a poté z něj slijte vodu.

Zednickou gumou uchopte hustě tkaný síťový materiál nebo gázový list za ústí zednické nádoby. Otočte tedy lahev dnem vzhůru, aby semínka mohla také větrat a přebytečná voda mohla odkapávat.

Semena je třeba každý večer a ráno omývat vlažnou vodou, dokud nevyklíčí na délku alespoň 2 cm. Pokud ji hned nespotřebujete, měli byste ji pak dát do vzduchotěsné nádoby v lednici.

Pokud se vám tento článek líbil, nezapomeňte jej sdílet se svými přáteli!

Zdroj:blikk