Glyfosát je organická sloučenina, která se obvykle používá ve formě amonné nebo sodné soli jako aktivní složka v herbicidních regulačních činidlech.

„Koneckonců, Roundup je velmi efektivní a farmáři ho používají téměř pro všechno.“ Někdy dokonce vytvoří směs a nazývají ji „svatá trojice“: Roundup, síran amonný a plevel – po kterém všechny rostliny odumírají. Dokonce ho používají ve svých domovech a nikdo si neuvědomuje, že máme co do činění s jedem. Když to používají, nikdo se nechrání. Dokud nedojde k žádnému skandálu, nějaké smrti nebo vážné otravě, nikdo nebude přemýšlet o tom, zda ji použít “ – vysvětlil Grzegorz Wysocki, předseda představenstva Odborového svazu pracovníků v zemědělství v Polsku, v rozhovoru pro WP abcZdrowie.

„Zemědělci přijímají různá opatření k vysušení a ochraně pohanky.“ Jsou velmi kreativní. Hlavním bodem je, že produkt by měl vypadat hezky, tj. Přinést zisk. Ve vesnicích to funguje tak, že když někdo řekne druhému, že něco udělal a fungovalo to, ten druhý to udělá, “ dodal Wysocki.

„Existují studie, které hovoří o škodlivosti glyfosátu, takže německá vláda to zakazuje, a podle mého názoru správně.“ Pacient vystavený jeho dlouhodobým účinkům bude mít zažívací potíže, hormonální nerovnováhu a možná i poškozenou játra. Rizikovou skupinu tvoří hlavně zemědělci “ – vysvětlil Dr. Marek Stępień, onkolog.

Sdílejte tyto důležité informace s ostatními!

ZDROJ: O2.PL