Batáty

Tenhle druh brambor svým tvarem výrazně připomíná slinivku a, jak už asi čekáte, dokáže udržovat glykemickou rovnováhu při cukrovce. Další výhodou této zeleniny je vysoký podíl beta-karotenu, který působí proti vzniku rakoviny slinivky břišní, úst, žaludku a dalších. Pro představu – v jednom batátu je obsaženo 187 % doporučené denní dávky beta-karotenu.

Zázvor

Zázvor svým tvarem připomíná žaludek. Proto už se asi nebudete divit, že výrazně podporuje trávení a dokáže zvýšit produkci slin a žaludečních šťáv. Mimoto také napomáhá při žaludečních nevolnostech a je vhodné ho konzumovat, pokud máte návaly na zvracení. Redukuje plynatost a má příznivé účinky na symptomy dráždivého tračníku. Snad všichni známe zázvorový čaj, který se hojně pije při nachlazení či problémy s trávením.

Takže – pokud vás něco bolí – vypravte se do obchodu a porozhlédněte se, které ovoce či zelenina vám padne do oka svým tvarem. Jistě si alespoň trochu pomůžete.Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.

Zdroj.Ceskozdrave