Vlašský ořech

Kolikrát jste si po vyloupnutí říkali, že ty četné závity, které jsou na jeho plodu výrazně připomínají lidský mozek. A je pravdou, že právě tento plod ořešáku dokáže rozvíjet příznivé funkce mozku. Navíc na rozdíl od ostatních ořechů, má ten vlašský velký obsah omega-3 mastných kyselin, kyseliny listové, antioxidantů a vitaminu E. Tyhle vyjmenované složky mají všechny velice příznivý vliv na lidskou psychiku. Navíc podporují chuť k jídlu a mají protizánětlivé účinky, dokážou regulovat krevní tlak a pokud jich sníte alespoň pět kousků denně, dokážou vám snížit hladinu cholesterolu a paměť vám bude sloužit jako na škole.

Řapíkatý celer

Stonek téhle rostliny již od pohledu výrazně připomíná lidskou kost, a to ne náhodou. Jeden takový řapík totiž obsahuje vysoké procento látek, které člověk nezbytně potřebuje, aby měl správně vyživené kosti.

Rajčata

Je obecně známo, že rajče obsahuje čtyři komory, a navíc je červené. Co vám to připomíná – ano, samozřejmě že srdce! V rajčeti je ve velké míře obsažena látka zvaná lykopen, což je antioxidant, který dokáže tělo ochránit před postupným kornatěním tepen, výrazně snižuje riziko onemocnění kardiovaskulárního systému a v neposlední řadě příznivě upravuje hladinu cholesterolu v krvi.

Jidášovo ucho a jiné houby

Jak je zmíněno, prakticky veškeré odrůdy hub, které když nařežeme na plátky připomínají svým tvarem lidské ucho. Výzkumy prokázaly, že právě houby skvěle prospívají lidskému sluchu. A to díky vysokému podílu vitaminu D, který je v houbách obsažen, a který příznivě ovlivňuje malé kůstky v uchu, které přenáší zvuk do mozku.

Hroznové víno

Nejlepší je konzumovat tohle ovoce na podzim, když je pěkné dozrálé, nicméně po dobu celého roku nám dokáže preventivně pomoci proti rakovině plic a astmatu. A proč tomu tak je? No protože hrozen přeci vypadá jako plicní sklípek. Navíc je tato bobulka plná jednoduchých cukrů, které dodávají energii samotnému srdci.

Pokračování na další straně