1. Batáty (sladké brambory)
    Je to jedna z nejstarších druhů zeleniny, kterou člověk zná, je to také jedna z nejvýživnějších a nejzdravějších zelenin a ideální proti celulitidě. Obsahuje draslík, vitamíny C a E a beta karoten. Díky kořenovým proteinům je výborným antioxidantem.

Obecně platí, že sladké brambory jsou zeleninou číslo jedna pro zlepšení krevního oběhu a odstranění toxinů – dvě nejdůležitější věci, když se chcete zbavit celulitidy.

  1. Brokolice
    Tato zelená zelenina je skvělým bojovníkem proti celulitidě ze tří důvodů: Za prvé, brokolice obsahuje kyselinu alfa lipoovou, která pomáhá předcházet tvrdnutí kolagenu. Za druhé, brokolice je koncentrovaným zdrojem vitamínu C a vynikajícím zdrojem vlákniny.

Konečně brokolice je jedním z nejlepších nemléčných zdrojů vápníku, vynikajícím bojovníkem proti celulitidě.

  1. Růžičková kapusta
    Růžičková kapusta je malá, roztomilá, jako malá kapusta – a skvělá na celulitidu! Konzumace zelené listové zeleniny, včetně růžičkové kapusty, je vynikajícím spojencem v boji proti

celulitida.

Taková zelenina kromě vitaminu C obsahuje látku zvanou indol-3-karbinol (I3C), která se po konzumaci v těle mění na di-indolylmethan (DIM). DIM pomáhá jaterním enzymům blokovat produkci 16-OH estrogenů, škodlivých látek, které jsou také zodpovědné za ztrátu kvality kolagenu.