Syrové kořeny pampelišky
Kořeny pampelišky se mohou jíst syrové i sušené a lze z nich připravit i čaj.
Mají močopudné účinky, stimulují trávení a pomáhají ředit krev.
Pampeliškový čaj
Vložte do hrníčku 2 lžičky sušené pampelišky, zalijte 250 ml horké vody a louhujte 10 – 15 minut.
Pijte 2-3 čaje denně po jídle. Pokud se vám zdá příliš hořký, můžete jej osladit medem.
Pampeliškový čaj můžete pít po dobu 4 až 6 týdnů.
Pomáhá vylučovat toxiny z těla, čistí krev, léčí aterosklerózu, pomáhá při revmatismu, dně, nemoci močových cest, křečových žilách a vředech.
Odvar z pampelišky
Připravuje se z 30 – 50 g kořenů a zelených částí pampelišky.
Namočte je do 1 litru studené vody na noc (alespoň na 8 hodin) a poté vařte 10 minut.
Odstavte z ohně, přikryjte poklicí a louhujte asi 4 hodiny. Přeceďte, vypijte 1 šálek 30 minut před snídaní a 1 šálek 1 hodinu po snídani. Můžete osladit medem.
Tento lék pomáhá při potížích s trávením a při selhání jater.
článek pokračuje na další stránce..