Je nutné vytáhnout nohu dozadu a vzhůru, pravá ruka se vytahuje vzhůru. Za ideální polohu se považuje, když je pravé stehno rovnoběžné s podlahou a holeň směřuje kolmo k zemi. Vydržte v této poloze 15−20 sekund, dýchejte klidně a zhluboka. Potom se vraťte do výchozí pozice a zopakujte ásanu s druhou nohou.

Pokud nemůžete udržet rovnováhu, můžete se opřít o zeď. Můžete si také chytit nohu dlaní a nedržet ji za prst, tím to bude trochu jednodušší. Konečná verze ásany je, když je noha na hlavě a držíte ji oběma rukama. Toho však dosáhnete až dlouhým trénováním.

Je nutné provádět ásanu každý den, nejlépe ráno a večer. Nicméně před jejím provedením je dobré provést minimální komplex ásan, abyste si protáhli svaly a zahřáli se, například jógu pro pohybový aparát sukšma-vjajama.

Tato ásana je poměrně komplikovaná, proto má některé kontraindikace: vysoký nebo nízký krevní tlak, zranění kolen a kyčelních kloubů, poranění a nemoci páteře.

Provádění ásany naplňuje tělo energií a dodává úžasnou náladu! Již po několika týdnech každodenního cvičení zjistíte, jak zmizí bolest zad a vaše držení těla bude ladnější. Nevidím žádný důvod, proč byste neměli začít cvičit ásanu právě teď!

Toto video vám pomůže lépe poznat techniku cvičení této ásany.

Máte-li potíže s gastrointestinálním traktem, hemoroidy – pomáhá také při bolestech hlavy, závratích a únavě očí do vašeho cvičení zařaďte 
mahámudru.