Rychlejší cesta k plochému břichu:

Pokud se snažíte zhubnout nebo zlepšit své stravovací návyky, lněná moučka by měla být jednou z potravin pravidelně zařazovaných do vašeho jídelníčku. Lněná mouka je bohatá na živiny, má mnoho léčivých vlastností a je výbornou náhradou bílé mouky.

Neobsahuje lepek a je ideální pro lidi, kterým lepek způsobuje zdravotní problémy. Často se používá ke zlepšení trávení a zmírnění zácpy. Může také pomoci snížit špatný cholesterol, a tím zlepšit zdraví srdce a cév.

Lněná mouka je bohatá na vlákninu, která stabilizuje hladinu cukru v krvi. Obsahuje ho celých 25 %, z toho 12 % tvoří speciální sliz snižující cholesterol. Zdravá střeva jsou cestou k plochému břichu. Lněná mouka působí projímavě, čistí tak střeva od usazenin a toxinů a podporuje růst dobrých bakterií.

Dále obsahuje lecitin, který pomáhá odbourávat nezdravé tuky v trávicím traktu a vláknina a sliz je na sebe vážou a vylučují z těla a brání jejich zadržování v těle.

25 % lněného semínka tvoří vysoce využitelné bílkoviny s kompletním aminokyselinovým profilem. Lněná mouka dodává tělu také vitamíny skupiny B, draslík, hořčík a zinek – nezbytné pro hubnutí.

Lněná semínka jsou nejbohatším přírodním zdrojem lignanů – látek rostlinného původu, které mají řadu léčivých vlastností.

Lignany patří do skupiny přírodních fytoestrogenů se silnými antioxidačními, protinádorovými, antivirovými, protiplísňovými a antibakteriálními vlastnostmi, které mají také mimořádně pozitivní vliv na zdraví mozku.

Pokud chcete zhubnout, snězte místo večeře kelímek jogurtu, ve kterém jste namáčeli jednu až dvě lžíce lněné mouky.