7.Anti-mutagenní vlastnosti

Mutageny jsou ty chemikálie, které mění genetickou strukturu DNA tím, že způsobují mutace. Biochemické sloučeniny nacházející se v hřebíčku, jako jsou fenylpropanoidy, mají anti-mutagenní vlastnosti. Ty byly podávány na buňkách léčených mutageny a byli schopné kontrolovat mutagenní účinky významnou rychlostí.

8.Zvyšuje imunitní systém

Ayurveda popisuje, že některé rostliny jsou účinné při vývoji a ochraně imunitního systému. Jedna taková rostlina je hřebíček. Vysušený hřebíček obsahuje sloučeniny, které pomáhají zlepšovat imunitní systém tím, že zvyšují počet bílých krvinek, čímž zlepšují hypersenzitivitu opožděného typu.

9.Protizánětlivé vlastnosti

Hřebíček má protizánětlivé a desinfekční vlastnosti. Studie na hřebíčkových extraktech podávaných laboratorním potkanům naznačují, že přítomnost eugenolu snížila zánět způsobený otokem. Bylo také potvrzeno, že eugenol má schopnost snížit bolest tím, že stimuluje receptory bolesti.

10.Léčba ústních nemocí

Hřebíček může být užíván pro choroby dásní, jako je zánět dásní a periodontitida. Výtažky z pupenů významně ovlivňují růst ústních patogenů, které jsou zodpovědné za různé onemocnění ústní dutiny. Pro zubní bolesti může být použit i hřebíček kvůli svým vlastnostem potlačení bolesti.

11.Afrodiziakální vlastnosti

Koření, jako je hřebíček a muškátový oříšek, má podle společnosti Unani lékařství afrodiziakální vlastnosti. Pokusy na extraktech z hřebíčku a muškátového oříšku byly testovány se standardními léky, které byly podávány z tohoto důvodu, a jak hřebíček, tak muškátový oříšek vykazují pozitivní výsledky.

12.Léčba bolesti hlavy

Bolest hlavy může být snížena použitím hřebíčku. Nadrťe hřebíček a promíchejte ho s troškou soli. Přidejte do sklenice mléka. Tato směs snižuje bolesti hlavy rychle a efektivně.Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.

Zdroj:Ceskozdrave