1. Udržuje tón nervového systému

Koření má uklidňující vlastnost. Není divu, že z hřebíčkového extraktu se vyrábějí sedativa.

  1. Brání rakovině růst

Hřebíček zpomaluje vývoj rakovinných buněk, je to dáno jeho obsahem eugenolu.

  1. zmírňuje křeče

Je zajímavé, že dávkování hřebíčku závisí na jejich účinku na organismus. Na jedné straně zmírňuje křeče v zažívacím traktu a na druhé straně – zpevňuje svaly dělohy. Hřebíček mohou také zvyšovat krevní tlak.

Jak aplikovat:

  • Na udržení zdraví kardiovaskulárního systému můžete použít oblíbené svařené víno. Mělo by se ale vařit podle speciálního receptu. Abyste z hřebíčku vytěžili maximum, třeba ho louhovat několik týdnů.
  • Vezměte si půl litru červeného vína a vložte do láhve s 5 hřebíčků, pokud máte rádi, můžete přidat skořici. Láhev uzavřete a odložte na 3 týdny na tmavé místo. Konzumujte 1 lžičku s čajem 1-3x denně.
  • Pokud máte problémy s ústní dutinou, měli byste žvýkat hřebíček
  • Na stimulaci trávení, 15 minut před jídlem žvýkejte 1 – 2 hřebíčky.
  • Abyste se zbavili abscesů a vředů, naneste na postižené místo 1 kapku koncentrovaného hřebíčkového éterického oleje. Lázně s hřebíčkovým olejem se považují za velmi účinné na problematickou pokožku.
  • Nekupujte příliš suché hřebíček, s největší pravděpodobností v nich nebudou žádné užitečné éterické oleje. Jejich kvalitu můžete zkontrolovat jednoduchým vložením do sklenice s vodou. Skutečný hřebíček bude plavat vertikálně (nožičkou dole) nebo jen klesne na dno. Pokud hřebíček plave vodorovně, užitečné éterické oleje se už odpařily.

Zdroj:otozh.com.ua