Připravte si asi 1 kg jablek. Oloupejte je a nastrouhejte nebo nakrájejte na jemné plátky na hrubém struhadle. Jablka vymačkejte citronovou šťávou, aby neztmavla, přidejte 1 lžičku skořice, hrst rozinek a hrst nasekaných ořechů.

Pokud jsou jablka kyselá, můžete je osladit, ale obvykle to není nutné. Náplň rovnoměrně rozetřete na plech vyložený koláčovou plackou. Ze 4 bílků a asi 100 g cukru ušleháme sníh. Cukr přidáváme po troškách.

Na jablka rozetřeme vrstvu sněhu a zbylé těsto vyjmeme z lednice. Ztuhlé těsto nahrubo nastrouháme přímo na sníh a vytvoříme vrstvu pilin. Vložte do předehřáté trouby a pečte při 180 °C 30-40 minut dozlatova. Nechte vychladnout a poté nakrájejte na kousky a posypte moučkovým cukrem.

Hotovo!