Vzhledem k tomu, že kyselina fytová má tendenci se v těle hromadit, vyplatí se omezit zařazování ovesných vloček do vašeho jídelníčku. Odborníci na výživu stále povolují dvakrát týdně. To by mělo být bez následků.

A ještě jeden objev výživových poradců. Ovesné vločky, obsahující lepek, se dostanou do žaludku, jakoby slepí jeho sliznici. Tím se nejen zpomalí trávení, ale také se stane nemožným asimilovat živiny, které jsou stále obsaženy v ovesných vločkách. Právě proto odborníci na dětskou výživu nedoporučují vařit ovesnou kaši nebo ovesnou kaši pro velmi malé děti.

Inu, varování pro ty, kteří se tvrdohlavě snaží zhubnout. S ovesnými vločkami pravděpodobně neuspějete. Koneckonců, obsah kalorií ve 100 gramech kaše je 380 kcal. Je bez mléka, medu a ořechů.

Kromě rychlého zasycení a kalorií navíc nedostanete nic. A váha se v lepším případě bude držet na stejné značce a v horším bude postupně narůstat. Zde je třeba upozornit, že všechna tato varování neplatí pro celozrnné kaše. Kromě všech plusů má ale podle hospodyněk jedno velké mínus. Vaření trvá velmi dlouho. Při dnešním tempu života je to značná nevýhoda.

Zdroj.newsds.site