Vzhledem k tomu, že kyselina fytová má tendenci se v těle hromadit, stojí za to omezit zahrnutí ovesných vloček do vaší stravy. Odborníci na výživu to stále povolují dvakrát týdně. To by mělo být bez následků.

A ještě jeden objev odborníků na výživu. Ovesné vločky, obsahující lepek, se jakoby dostanou do žaludku, slepí svoji sliznici. Zpomaluje se tedy nejen trávení, ale je také nemožné asimilovat živiny, které jsou stále obsaženy v ovesných vločkách. Proto odborníci na dětskou výživu nedoporučují vařit ovesné vločky nebo ovesné vločky velmi malým dětem.

No, varování pro ty, kteří se tvrdohlavě snaží zhubnout. S ovesnými vločkami pravděpodobně neuspějete. Vždyť kalorický obsah 100 gramů kaše je 380 kilokalorií. Je bez mléka, bez medu a bez ořechů.

Kromě rychlého nasycení a extra kalorií nedostanete nic. A váha se v lepším případě udrží na stejné značce a v nejhorším se bude postupně zvyšovat. Zde je třeba poznamenat, že všechna tato varování neplatí pro celozrnnou kaši. Kromě všech plusů má ale podle hospodyněk ještě jedno velké mínus. Je třeba vařit velmi dlouho. Při dnešním tempu života je to značná nevýhoda.

Zdroj:newsds.site