postup přípravy:
- Rozdrtíme droždí a smícháme s trochou vlažného mléka a lžičkou cukru, necháme nabobtnat.
- Do misky prosejeme mouku a přidáme sůl, olej a nabobtnalý kvásek, promícháme.
- Postupně přiléváme zbylé mléko a vypracujeme vláčné těsto.
- Vytvoříme bochník, necháme kynout na teplém místě 45-60 minut.
- Rozmícháme máslo a vmícháme do něj medvědí česnek.
- Vykynuté těsto rozválíme, potřeme připraveným máslem a posypeme uzeným sýrem.
- Srolujeme a nakrájíme na trojúhelníky nebo kolečka.
- Pečeme na 200 stupňů Celsia 15-20 minut.
- Hotové trojúhelníčky můžeme posypat sezamem a podávat.
Tento recept je skvělým způsobem, jak připravit lahodnou a originální pochoutku pro rodinu nebo návštěvu.