postup přípravy:

  1. Rozdrtíme droždí a smícháme s trochou vlažného mléka a lžičkou cukru, necháme nabobtnat.
  2. Do misky prosejeme mouku a přidáme sůl, olej a nabobtnalý kvásek, promícháme.
  3. Postupně přiléváme zbylé mléko a vypracujeme vláčné těsto.
  4. Vytvoříme bochník, necháme kynout na teplém místě 45-60 minut.
  5. Rozmícháme máslo a vmícháme do něj medvědí česnek.
  6. Vykynuté těsto rozválíme, potřeme připraveným máslem a posypeme uzeným sýrem.
  7. Srolujeme a nakrájíme na trojúhelníky nebo kolečka.
  8. Pečeme na 200 stupňů Celsia 15-20 minut.
  9. Hotové trojúhelníčky můžeme posypat sezamem a podávat.

Tento recept je skvělým způsobem, jak připravit lahodnou a originální pochoutku pro rodinu nebo návštěvu.