1. ARTRITIDA

Zázvorový čaj  nebo  kořen zázvoru  jsou skvělé pro chronické bolesti kloubů nebo artritidu. Uklidní vaše svaly a působí také protizánětlivě.

  1. PÁSOVÝ OPAR

Chilli papričky jsou lékem na pásový opar, což je bolestivý stav pokožky. Jejich hlavní sloučeninou je kapsaicin, který může lidem, kteří trpí pásovým oparem, poskytnout téměř okamžitou úlevu od bolesti. Můžete namazat nějaký chilli olej na postiženou pokožku, abyste zmírnili bolest tím, že desenzibilizujete senzorické receptory ve své pokožce.

  1. DOSAŽENÉ KLOUBY

Česnek  má skvělé protizánětlivé vlastnosti a můžete si ho natřít přímo na bolavé klouby. Můžete si vyrobit česnekový olej doma tím, že v jednom šálku olivového oleje povaříte šest stroužků česneku a po 10 minutách je stáhnete. Když se olej ochladí, otřete si ho přímo na postiženou část těla.

  1. ZUBY

Žvýkání hřebíčku můžete snadno zmírnit bolesti zubů  Hřebíček obsahuje silný lék proti bolesti zvaný eugenol, který zmírní zánět a bolest způsobenou bolestmi zubů.

  1. ZAPALENÍ TKANŮ

Zánět tkáně může způsobit intenzivní bolesti svalů. Třešně  působí jako velké protizánětlivé látky a vylučují drobné sloučeniny, které mohou způsobit tento zánět tkání.

  1. SRDCE

Jablečný ocet  má mnoho zdravotních výhod a nemělo by být překvapením, že jde o účinný lék na pálení žáhy a další drobné bolesti. Jablečný ocet může pomoci vašemu tělu snadněji rozkládat tuky, což je dobré pro vyčištění vašeho systému.

  1. BOLESTI HLAVY

Kůra bílé vrby  je odpovědí přírody na aspirin a obsahuje účinnou látku salicin, která je dobře známá svými vlastnostmi zmírňujícími bolest. Bylo zjištěno, že bílá vrbová kůra je stejně účinná jako syntetický aspirin a dokáže účinně léčit většinu bolestí hlavy a svalů.

  1. OBECNÉ BOLESTI A BOLESTI

Nedostatek hořčíku je obvyklou příčinou obecných bolestí v těle. Nedostatky hořčíku se staly běžnou věcí lidí z celého světa. Naštěstí to lze snadno vyřešit konzumací potravin bohatých na hořčík, jako je  tmavá listová zelenina, ryby, ořechy , avokádo a  tmavá čokoláda. 

Zdroj.fhfn.org