postup:

Maso nakrájíme na kostky osolíme, opepříme, přidáme prolisovaný česnek a dobře promícháme. Dáme na jeden den odležet do chladničky.

Maso navrstvíme do čistých sklenic na zavařování a každý pohár zalijeme asi 100 ml masového vývaru (volitelné).

Do velkého hrnce nalijeme vodu a do něj sklenice tak, aby byly víčka pod vodou. Vařím resp.sterilizujeme cca 3 hodiny.

Také můžeme sterilizovat na dvakrát – po 1,5 hodině při teplotě 100-110 stupňů 24 hodin.

Tyto konzervy jsou s těmi masovými nesrovnatelné. S chleba a vychlazeným pivem nic lepšího neznám . Pokud děláte z libového masa, můžete do sklenic přidat také lžičku-dvě vepřového sádla.

Konzervy vydrží dlouho, skladujeme jako ostatní zavařeniny a perfektní jsou i na letní dovolenou.

Přejeme vám dobrou chuť! 🙂

Zdroj:Dobrenoviny.sk