Postup:

  1. Řepu uvaříme do měkka, vychladíme, oloupeme a nakrájíme na plátky.
  2. Přidejte vejce a 0,5 hromádku. cukr, šlehejte mixérem do hladka. Poté nalijte 1 hrnek mléka a 0,5 hrnku slunečnicového oleje. Jemně míchejte mixérem po dobu 1 minuty.červená řepa s vejcem
  3. Do směsi za stálého šlehání prosijte mouku s práškem do pečiva, přidejte vanilku.
  4. Těsto nalijeme do máslem vymazané a moukou vysypané kulaté dortové formy.těsto z červené řepy
  5. Pečeme v troubě vyhřáté na 180 stupňů 45 minut.
  6. Mezitím si připravte čokoládovou polevu. V hrnci smíchejte kakaový prášek, 1 hrnek cukru, 0,5 hrnku slunečnicového oleje a 1,5 hrnku mléka. Důkladně promíchejte metličkou a na středním plameni přiveďte směs k varu.jak vyrobit čokoládovou polevu
  7. Dřevěnou špejlí propíchněte do dortu malé dírky a přelijte je trochou horké čokoládové omáčky. Dort necháme 1 hodinu stát.kakaová čokoládová poleva
  8. Vyklopte koláč na servírovací talíř a pokapejte zbylou omáčkou.koláč z červené řepy

Bábovka z červené řepy je hodně jako dýňový koláč, jablečný koláč nebo banánový koláč, až na to, že chuť červené řepy vůbec neochutnáte. Kořenová plodina dává hotovému dezertu vlhkost a vzdušnost. Určitě vyzkoušejte a nezapomeňte se podělit o své dojmy v komentářích!

Zdroj:sovkusom