5. Datle zlepšují zdraví kostí
Datle jsou bohaté na selen, mangan, měď a hořčík, všechny minerály potřebné k udržení zdraví vašich kostí, posílení struktury kostí a prevenci onemocnění, jako je osteoporóza. Datle by měli konzumovat všichni lidé, kteří mají v rodinné anamnéze osteoporózu, ale také všichni, kteří mají jiné problémy s kostmi.

6. Datle podporují trávení
Lidé, kteří mají problémy se zácpou, by rozhodně měli zvážit konzumaci datlí, protože datle mají příznivý vliv na trávicí systém. Proč jsou magickou volbou, pokud jde o zažívací potíže?

Datle obsahují vysoké procento vlákniny. Navíc snižují riziko rakoviny tlustého střeva. Pravidelní uživatelé datlí poukázali na to, jak jsou vhodné, pokud jde o problémy, jako jsou hemoroidy.

7. Datle jsou v těhotenství výborné
Výzkumy prokázaly, že datle mají pozitivní vliv na těhotenství a porod.

Výzkum ukázal, že ženy, které jedly datle během posledních čtyř týdnů těhotenství, měly mnohem snazší porod. Kromě toho datle také pomáhají shodit kila, která se během těhotenství nahromadila.

8. Termíny a léčba vysokého krevního tlaku
Termíny mohou pomoci snížit vysoký krevní tlak díky relativně vysokému procentu hořčíku. O tom, zda přestat brát léky na tlak, byste se rozhodně měli poradit se svým lékařem. Pravidelní uživatelé datlí upozorňují, že se kromě datlí zcela zbavili léků na tlak.

Datle také prokazatelně snižují riziko mrtvice. Studie také ukázaly, že hořčík snižuje riziko mrtvice. Pokaždé, když užijete 100 mg denně, sníží se riziko mrtvice o 10 %. Zní to jako sci-fi? Zkus to.

9. Datle – přírodní lék na snížení bolesti
Protože jsou datle bohaté na hořčík, mají protizánětlivé účinky, zmírňují bolest a snižují otoky. Studie prokázaly, že přítomnost hořčíku snižuje riziko srdečních onemocnění a snižuje zánět tepen. Kromě toho hořčík působí na další záněty, jako je artritida.

Ačkoli jsme to nezkoušeli, někteří tvrdí, že datle jsou skvělou volbou, pokud máte kocovinu. Stačí si pořídit pytlík datlí jako „první pomoc“ v případě vhodné chvíle.

10. Datle zlepšují vzhled pokožky
Vitamíny C a D zvyšují elasticitu pokožky a udržují pokožku jemnou a hladkou. Datle by měli konzumovat všichni lidé, kteří mají pokročilé kožní problémy a lidé, kteří mají problémy se suchou pokožkou v důsledku každodenního vystavování extrémním povětrnostním podmínkám.

Zdroj:krenizdravo