Cola se vyrábí ze sladových kořenů a těmito kořeny se živí různí savci, včetně myší. Velké společnosti na výrobu coly sklízejí tyto kořeny v tunách pomocí bagrů. Při shromažďování tun kořenů nejsou schopni myši vytáhnout.

Proto jsou kořeny lékořice lisovány společně s tím, co bylo mezi kořeny.

Vzhledem k tomu, že nápoj má tmavý odstín, není patrné, že obsahuje také krev a žaludeční tekutinu myší.

Za 23 let zaměstnanec, který vyprávěl tento příběh, nikdy nevypil sklenici coly.

Vědci z Washingtonu rozložili jednu ze složek Coca-Coly na její složky. Ukázalo se, že karamel vůbec není roztavený cukr, ale chemická směs cukru, amoniaku a siřičitanů, získaná za vysokého tlaku a teploty. Může způsobit rakovinu plic, jater, štítné žlázy a leukémii.

Ukázalo se také, že v sodě je obsažen alkohol: to je základ velmi tajné přísady . Do alkoholu se přidá několik kapek aromatických olejů, koriandru a skořice.

A tekutina hmyzu cochineal – karmín vůbec neprošla certifikací, takže cola se v některých zemích vůbec nevyrábí.

Aktivní složkou přípravku Coca-Cola je kyselina fosforečná. Jeho pH je 2,8. K přepravě koncentrátu Coca-Cola musí být vozík vybaven speciálními kontejnery určenými pro vysoce korozivní materiály.

Podrobné složení inzerovaného produktu Coca-Cola Light bez kofeinu: uhličitan aqua, E150d, E952, E950, E951, E338, E330, aroma, E211

  1. Perlivá voda – perlivá voda. Přítomnost oxidu uhličitého ve vodě stimuluje žaludeční sekreci, zvyšuje kyselost žaludeční šťávy a vyvolává nadýmání – hojnou tvorbu plynu. Kromě toho se nepoužívá pramenitá voda, ale voda z vodovodu, která prochází speciálními filtry.

Náhrada cukru. Cyklamát je syntetická chemická látka, která chutná 200krát více než sladkost cukru a používá se jako umělé sladidlo. Bylo zakázáno jej používat v lidských potravinách, protože jde o karcinogen, který způsobuje rakovinu. V roce 1969 byl na základě příkazu Federálního úřadu pro kontrolu potravin a léčiv (FDA) zakázán jeho použití ve Spojených státech, protože bylo prokázáno, že stejně jako sacharin a aspartam způsobuje rakovinu močového měchýře u potkanů. 

(acesulfam draselný)

– 200krát sladší než sacharóza. Obsahuje methylester, který zhoršuje funkci kardiovaskulárního systému, a kyselinu asparagovou, která má stimulační účinek na nervový systém a může postupem času způsobit závislost. Acesulfam je špatně rozpustný. Výrobky obsahující toto sladidlo se nedoporučují pro děti, těhotné a kojící ženy.

Zdroj:econet.ru