1. Pro zdravější srdce

Vitamin C a betakaroten z hlávkového salátu společně zabraňují oxidaci cholesterolu, proto je považován za jednu z potravin, které chrání zdraví srdce.

  1. Obsahuje omega-3 mastné kyseliny

Salát jim dodává dokonalý poměr omega-3 a omega-6 mastných kyselin. Protože si je tělo nedokáže samo vyrobit, lidé musí speciální esenciální mastné kyseliny přijímat prostřednictvím stravy. Mezi tyto mastné kyseliny patří kyselina linolová (omega-6 mastná kyselina) a kyselina alfa-linolenová (ALA, omega-3 mastná kyselina). Jsou důležité zejména pro vývoj mozku a nervových buněk.

  1. Bohaté na bílkoviny

Až 20 procent kalorií z hlávkového salátu pochází z bílkovin, které jsou důležité pro budování a udržování svalů. Vzhledem k tomu, že je bohatá na vlákninu, nebude negativně ovlivňovat peristaltiku střeva, k čemuž obvykle dochází při konzumaci většího množství bílkovinných potravin, které neobsahují dostatek vlákniny.

  1. Poskytuje klidný spánek

Salát obsahuje látku lactukarium, která má vlastnosti podobné opiu, ale bez škodlivých vedlejších účinků. Pokud budete pravidelně konzumovat tuto zeleninu po nějaké době, všimnete si, že se kvalita vašeho spánku zlepšila.

  1. Udržuje optimální úroveň kyselosti organismu

Minerály v hlávkovém salátu pomáhají odstraňovat toxiny z těla a udržovat optimální rovnováhu kyselosti. To je důležité, protože dobrá úroveň kyselosti dodává tělu energii a blahodárně působí na krásu pokožky.

Zdroj:healthyfoodteam.com