) Připravíme si korpus s vlašskými ořechy, ale nejdříve ve velké míse rozmícháme změklé máslo 200 g 2) Přidáme cukr a pokračujeme v míchání 140 g 3) Poté přidáme vejce a vše rozmixujeme na střední rychlost 4 ks 4) Poté rozpustíme hořkou čokoládu v mikrovlnné troubě 150 g 5) DÁME DO MIKROVLNNÉ TROUBY 6) Necháme ji trochu vychladnout a poté ji přilijeme do směsi z másla a vajec 7) Mícháme, dokud se směs nezjemní 8) Nakonec přisypeme nasekané vlašské ořechy a zamícháme stěrkou 100 g 9) Těsto nalijeme do formy vyložené pečícím papírem 10) Rozprostřeme ho stěrkou 11) PEČEME NA 180 °C / 30 MIN 12) Připravíme si čokoládovou pěnu: v míse rozpustíme mléčnou čokoládu a přidáme smetanu ke šlehání 33% 300 g / 300 ml 13) Počkáme několik sekund a mícháme, dokud nevznikne krém 14) DÁME VYCHLADIT NA 1 HODINU 15) Když krém vychladne, trochu ho promícháme 16) Přidáme smetanu ke šlehání 33%, kterou jsme předem ušlehali 100 ml 17) Mícháme, dokud nevznikne tužší krém 18) Pěnu rozprostřeme po čokoládovém korpusu 19) Rovnoměrně rozprostřeme 20) DÁME VYCHLADIT NA 1 HODINU 21) Připravíme si pěnu z kávy a mascarpone: horkou smetanu ke šlehání 33% nalijeme na nasekanou bílou čokoládu a promícháme stěrkou 280 ml/100g 22) NECHÁME VYCHLADNOUT 23) Do studeného krému dáme mascarpone a dobře promícháme 280 g 24) Přidáme instantní kávu rozpuštěnou v horké vodě 3 čajové lžičky / 2 lžíce 25) Krém rozetřeme na vrstvu z čokoládové pěny 26) DÁME VYCHLADIT NA 1 HODINU 27) Připravíme si polevu: smetanu ke šlehání 33% přivedeme k varu, poté ji nalijeme na hořkou čokoládu a promícháme 200 ml/ 200 g 28) Přidáme instantní kávu rozpuštěnou v horké vodě a přitom stále mícháme 1 čajová lžička / 1 lžíce 29) NECHÁME VYCHLADNOUT 30) Čokoládovou polevu nalijeme na dort a dobře ji rozprostřeme 31) DÁME VYCHLADIT NA 8 HODIN

Zdroj:chutný