Intenzivní barva

Resveratrol, který se nachází v sójových produktech a v bobulovinách, hlavně v jejich slupkách, je velmi účinný v boji proti rakovině prsu, tlustého střeva a rakovině jater. Červené bobuloviny mají vysoký obsah antokyanů a čím více červenají, tím více podíl této látky stoupá. Vyskytuje se také v dalších druzích ovoce, jako jsou např. maliny, jahody, brusinky, švestky, černé fazole, rybíz, červené zelí, atd.

Listová zelenina

Listová zelenina z rodu brukvovitých, jako je např. kapusta, brokolice, brukev a květák, patří mezi tu nejprospěšnější. Chrání tělo před různými druhy rakoviny, např.: rakovinou tlustého střeva, rakovinou děložního čípku, rakovinou krku a rakovinou plic.

Citrusové ovoce

Citrusové ovoce zabraňuje vzniku rakoviny ústní dutiny, hrtanu a jícnu. Mají vysoký obsah karotenoidů a patří mezi ně mango, vodní meloun, ananas, broskve, dýně a mrkve.