Koření
Kurkuma obsahuje kurkumin a kapsaicin je obsažen v chilli papričkách. Díky těmto látkám tato dvě oblíbená koření pomáhají předcházet vzniku rakoviny tlustého střeva.
Bobule
Sáhnout se vyplatí především borůvky, jahody, maliny, lesní jahody, grant, hrozny a brusinky. Kyselina ellagová a v ní obsažené antokyany mají protizánětlivé, antimutagenní a antioxidační vlastnosti. Snižují riziko rakoviny, cukrovky 2. typu a zánětů kloubů.
Brukvovitá zelenina
Stálá přítomnost zeleniny jako je brokolice, zelí, květák a růžičková kapusta ve stravě je velmi užitečná v protirakovinné prevenci. V brukvovité zelenině najdeme glukosinoláty, které snižují pravděpodobnost vzniku rakoviny plic, žaludku, slinivky a tlustého střeva.
Zdroj:Lifehacker