02:00 ráno

Jste jako pod sedativy, máte nepřerušovaný bezesný spánek. I když spíte s otevřeným oknem a venku může klidně být -20°C, vám je teplo, protože vaše tělo, díky alkoholu, je stále docela aktivní.

03:00 ráno

Alkohol oddaluje REM fázi spánku, která je pro tělo velmi důležitá. Do této fáze přejdete až mnohem později. Při běžném spánku se člověk do této fáze dostane v průměru pětkrát. Když požije před spaním alkohol, počet se sníží až o 9 %, což má za následek, že se druhý den ráno cítíte jako omámení.

05:00 ráno

Jste v hlubokém spánku, alkohol pomalu vyprchává, ale váš nervový systém pořád funguje. A právě v tento moment se začnete budit a to až o 17 % více než obvykle.

06:00 ráno

V této chvíli tělo vstřebává všechen alkohol, vy se neustále budíte a máte pocit, jako kdybyste vůbec nespali. V druhé polovině noci strávíte buzením a neustálým otáčením celých 4,5 % času. Vaše tepová frekvence se právě zvýšila o 11 tepů za minutu.

08:00 ráno

To už jste vzhůru úplně. I když vy byste rádi ještě spali, váš nervový systém vám to nedovolí. I přesto, že jste podle vás šli spát brzo a prospali jste skoto 8 hodin, tak jste přišli o velkou část REM spánku, tím pádem se celý následující den budete cítit unavení.

Zdroj.Jenzeny