Příprava:

Nejprve musíte vařit ovesné vločky a odložit je, aby se ochladily. Dále můžete přidat všechny ostatní přísady a vše hodit do mixéru. Pulzujte, dokud se vše nespojí, a vypijte 2 sklenice směsi po dobu 2 týdnů. První sklenici je třeba zapít ráno před snídaní a druhou odpoledne.

Kromě tohoto léku budete muset udělat nějaké změny ve stravě, pokud trpíte bolestmi kloubů, protože zdraví kloubů závisí hlavně na vaší stravě. Zde je několik rad, co jíst a pít k udržení zdravých a silných kloubů, svalů a vazů:

Zůstaňte hydratovaní

Měli byste se ujistit, že pijete hodně vody, abyste zůstali hydratovaní. To je zásadní, protože správná hydratace zajišťuje syntézu tekutin synoviálního kloubu, mazání kloubů a snížení tření mezi chrupavkou a všemi ostatními tkáněmi. Vyžadují se minimálně 2 litry denně.

Jezte potraviny bohaté na vitamín C.

Konzumujte více brokolice, petrželky, jahod, kiwi, rajčat, pomerančů, syrové papriky atd. Tento vitamin vedle omega 3 pomáhá udržovat a syntetizovat kolagen a chrupavku ve vašem těle. Inhibují také zánětlivé procesy v těle, které vedou k problémům s klouby. Papáje a ananas jsou také vynikající volbou, protože obsahují také bromelain a papain, které jsou silnými protizánětlivými látkami.

Konzumujte zeleninu

Patří sem cibule, pórek, česnek, mladý česnek a mnoho dalších vegetariánů, které jsou bohaté na síru, základní minerál, pokud jde o tvorbu kolagenu. Podle výzkumníků vede nízká hladina síry nevyhnutelně k pomalejší opravě kloubů. Měli byste také začít konzumovat jiná jídla bohatá na síru, jako je chřest a zelí.

Zdroje potravy bohaté na bílkoviny

To platí zejména pro maso, protože obsahuje nezbytné aminokyseliny, které vaše tělo potřebuje k syntéze chrupavky a zrychlení doby zotavení pro léze.

Konzumujte více masa, protože je také bohaté na zinek a železo, které podporují hojení poranění. Pokud nejste velkým fanouškem masa, můžete jej nahradit luštěninami, rybami a ořechy nebo jinými bohatými zdroji bílkovin.

Losos, sardinky, makrela, tuňák a další ryby bohaté na omega 3 mastné kyseliny

Vysoké množství omega 3 v těchto rybách brání syntéze zánětlivých mediátorů a potlačuje negativní účinky oxidačního stresu. Měli byste jíst ryby alespoň dvakrát týdně, jíst více ořechů a semen a další jídla bohatá na omega 3 mastné kyseliny.

Kontrola váhy

Měli byste si udržovat zdravou váhu, protože obezita a nadváha mohou přispět ke zranění kloubů a při pohybu způsobovat větší stres a tlak na klouby.

Vápník, hořčík a fosfor

Optimalizujte hladinu těchto minerálů a také vitaminu D, abyste posílili své kosti a napravili nedostatek vápníku.

Zdroj.Fithacker