Co tedy dělá česnek takovým malým zázrakem?

Studie ze 400 lékařských středisek v Evropě na vzorku více než 2000 pacientů prokázala, že česnek za svou všestrannou účinnost vděčí látce lacidipin.

Tato molekula například zpomaluje progresi arteriosklerózy mnohem lépe, než chemické léky používány při této nemoci. Kromě toho působí česnek také jako balzám na plicní orgány a účinně pomáhá i při regulaci cukru v krvi.

Česnek předchází vzniku aterosklerózy, katarálních zánětům, střevním zánětům či střevnímu průjmu, působí aktivně při odstraňování těžkých kovů z těla, posiluje imunitní systém, snižuje riziko srdečních chorob. Jelikož detoxikuje střevní sliznici vzájemně podporuje i metabolismus tuků.

Samozřejmě se střevem, které pracuje jak má, i krev bude čistší a tím pádem i takto přenášené složky krve zaručí výkonnější imunitu a tedy lepší zdraví. Je přece známo, že v trávicím traktu začíná celá imunita.

Pár poznámek z příručky Přírodní medicíny

Denní konzumování syrového česneku a cibule po delší dobu nám pomáhá udržovat dobrou cirkulaci (krevní oběh) a ničí možnost vzniku parazitů, předchází infarktu či rakovině.

NA VNĚJŠÍ POUŽITÍ: rány, vředy,bradavice, štípnutí hmyzem, svrab, dermatotyfóza, hluchota a bolesti uší.

Česnek na lepší stáří

Některé formy molekulárního kyslíku (ROS reactive oxygen species) mají velmi nebezpečný úkol v procesu stárnutí či nemocí protože zapříčiňuje změny v DNA, proteinů a lipidů.

Extrakty ze staršího česneku (nejméně 20 měsíců) mají v sobě antioxidanty, které předcházejí těmto nežádoucím účinkům. Česnek ničí ROS a podporuje antioxidační enzymy, zabraňuje oxidaci tuků a snižuje ischemické poškození.

Složky česneku zabíjejí parazity, houby, plísně, bakterie (zmutované o patogenní), nebo i ty které jsou schopné přežít i po silných antibiotikách.

Je třeba mít na paměti, že v nemocnicích, kde jsou nemocní léčeni léčivy, čili jsou imunodepresivní, neuvěřitelně rostou nebezpečné infekční onemocnění! Proto, dobrá péče o zdraví na základě česneku je doporučená a vhodná pro všechny nemocné a zejména těch, kteří se nevyhnuly nemocnici.

Česnek můžete jíst s troškou celozrnného chleba pokrájeného na plátky namočeného v olivovém oleji – eliminujete tím silný zápach. Takto můžete jíst i 10 stroužků česneku najednou, ale nikdy nejezte více než 20 stroužků za den.

Před i po léčbě česnekem je vhodné konzumovat probiotika.

Vařený, či jinak teplem zpracovaný česnek ztrácí téměř všechny jeho zdravé vlastnosti.

Jarní léčba česnekem

Abychom zabránili zápachu z česneku, nakrájíme ho na malé kousky, dáme do misky a zalijeme extra panenským olivovým olejem. Konzumujeme po lžičce a zapijeme vodou. Nekousat. Začneme s malým množstvím česneku. Nejlepší je ho vzít na prázdný žaludek, asi 45 minut před jídlem, ráno a večer.

Stačí pár stroužků denně. Pokud si všimnete nesnášenlivosti či těžké alergie (alergické reakce, pálení žáhy nebo jiné gastrointestinální příznaky) snižte dávky, konzumujte česnek jen během jídla, v nejhorším případě česnek nejezte. Pozitivní výsledky můžeme vidět nejdříve po měsíci léčby.

Celkové účinky jsou značné (stabilizace tlaku a zlepšení krevního oběhu, pocit celkového dobrého zdraví, ale i pozoruhodné a příjemné duševní pohodlí).

Nicméně, je třeba se naučit čekat, účinek tohoto fantastického přírodního produktu je pomalý tak, jak je pomalá a trpělivá sama příroda.

Sledujte nás na Facebooku

https://www.facebook.com/P%C5%99%C3%ADroda-je-l%C3%A9k-1597975057187190/