4. Zubní pasta
Ne všechny zubní pasty jsou vytvořeny stejné. Zubní pasty na bělení nebo na zubní kámen vám mohou zuby skutečně opotřebovat, proto je nepoužívejte stále.

5. Čištění po jídle
Různá jídla, energetické nápoje, kyselé bonbóny a dietní sodovky – dokonce i ovocné šťávy – obsahují kyseliny, které mohou zjemnit a oslabit zubní sklovinu. Kyselina je největším nepřítelem našich zubů – oslabuje je a demineralizuje, a tím zvyšuje náchylnost k zubnímu kazu.
 
Čekání půl hodiny po jídle umožní zubům obnovit sklovinu a sliny v ústech pomohou snížit kyselost. Čištěním změklého zubu se sklovina opotřebovává mnohem rychleji.
 
Správné čištění zubů po jídle by mělo probíhat odshora dolů, nikoli zprava doleva – tím se zárodky rozšíří pouze do úst.

6. Dezinfekce
Jak? Přednostně pomocí staré metody – tj. Kartáčování kartáče. Ujistěte se, že to uděláte před použitím nového zubního kartáčku, abyste se zbavili bakterií a veškerých zbytků z výroby. Stojí za to čas od času polít vroucí vodou štětec, jednoduché opláchnutí vodou po vyčištění úst nemusí odstranit všechny bakterie na chloupcích.
 
Pamatujte také, že koupelna není z hygienického hlediska nejlepším místem pro uložení zubního kartáčku. Pokud hlavu nepoužíváte, ujistěte se, že je na bezpečném místě, mimo toaletu a umyvadlo. Nechte kartáč dýchat, aby mohl volně zaschnout, a pokud máte v rukojeti více než jeden kartáč, nenechte jejich hlavy dotknout se. 7. Zubní nit

 

To, co většina z nás ignoruje, je zubní nit. Jejich používání je stejně důležité jako čištění zubů, udělejte to proto každý den!
 
8. Výměna zubního kartáčku
Je vhodné vyměnit zubní kartáček každé 3 až 4 měsíce, ale pokud se štětiny začnou lámat, třepit a ztrácet pružnost, zubní kartáček zuby řádně nevyčistí a měli byste ho vyhodit.

ZDROJ: Diply