2. Celer zlepšuje zánětlivé procesy. Celer, zejména jeho semínka, působí proti zánětům a chrání tělo před nemocemi, jako je artritida a osteoporóza.

3. celer zlepšuje trávení . Celer má však specifičtější přínosy pro trávení. Díky vysokému obsahu vody a vlákniny podporuje zdraví trávicího traktu, udržuje pravidelnou stolici a pomáhá předcházet zácpě. Pektinové látky obsažené v celeru mohou snižovat výskyt žaludečních vředů.

4. Vitamíny a minerály obsažené v celeru pomáhají pečovat o cévy a navíc má celer sám o sobě nízký glykemický index. To znamená, že působí pomalu a rovnoměrně na hladinu glukózy v krvi a nezpůsobuje náhlé výkyvy.

5. Celer může pomoci vyrovnat vnitřní prostředí organismu. Má alkalizující účinek na kyselé potraviny. Je to dáno jeho obsahem hořčíku, železa a sodíku. Navíc se jedná o tři minerály, které jsou nezbytné pro normální fungování organismu.