Příprava:


Perník umelte nebo rozdrťte téměř na drobenku a přidejte 2 lžíce. kakaový prášek. Mezitím rozpustíme máslo a se vzniklým dortovým základem ho důkladně propracujeme. Do menší dortové formy dejte pečící papír, aby se základ neodlepoval, a těsto do něj vtlačte.

Položte trochu více podél obrysu a také jej přitlačte na stranu pečicí formy ve výšce 1-2 palce, aby byl konečný výsledek ještě nápadnější. Poté ve velké míse smíchejte tvaroh, mascarpone, zakysanou smetanu, cukry a med.

Šlehačku ušleháme do tuhé pěny metličkou nebo tyčovým mixérem. Jemně přidejte do krému. Nakonec do hmoty přidáme koření a lžíci kakaového prášku a jemně vmícháme. Dáme na 20 minut do lednice mírně ztuhnout. Naneste svůj tuhý medový krém na masivní drobky a jemně pracujte stěrkou, aby byl povrch pěkně hladký, ale nedrolil se.


Celou dortovou formu dejte zpět na pár hodin do lednice, aby se dala dohromady a nakrájela.

Zdroj.femina.hu