1) Pokud jste vývar omylem osolili, ponořte do něj hrst rýže obalenou gázou.

2) Je třeba pamatovat na to, že pokud se maso vaří na velkém ohni, bude chutnější než vývar, a pokud je málo, vývar bude chutnější.

3) Rassolnik lze vařit na masových, rybích a houbových vývarech.

4) Přidejte sůl do masového vývaru půl hodiny předtím, než je maso hotové, ryby – na začátku vaření a houby – několik minut před připraveností.

5) Pokud pěna ve vývaru klesla ke dnu, musíte do ní přidat sklenici studené vody a poté, co pěna stoupne, ji odstraňte.

6) Pamatujte, že studená voda chuť vývaru zhoršuje, ale vroucí ne.

7) Tónování vývaru odvarem z cibulové slupky také zvyšuje jeho nutriční hodnotu.

 Chuť masového vývaru se zlepší, pokud do něj na konci vaření přidáme prolisovaný česnek.

9) Po uvaření polévky je třeba z ní odstranit bobkový list.

10) Rybí vývar před scezením necháme 20 minut vylouhovat.

11) Přidáte-li do polévky opraženou mouku, bude hustší a vitamín C se nezhroutí.

Zdroj:lunanews